Wednesday, March 30, 2011

risau , resah , gelisah , worry and ape lagi aa ? hmm :(

 runsinggg . aaarrrggghhhhhh !


hmm . hey . ema nak story . ema risau sgt skunk . ema tataw samada nnti ema akan melangkah ke UNIVERSITI mna mna ataupown ema still di SMK MAHSURI as form6 ? haddooii . ema tataw amik form6 , ema takot ema tak bole bawakk . ema bukan pndai sgt . form6 kena straight belajar . tak bole maen maen . you know what ? ema bkn bole kalo asyik nak belajar saja . ema akan bosan . herrmmm . but UNIVERSITI mna la nak accept ema kan ? dengan result tade A lagsg . 8 KREDIT , 1 FAILED . haddoii . ema mmg tak expect nak got result mcm niey . ema paling paling tak bole accept ENGLISH ema dpt C . ohh men . why triall ema bole cemerlang dengan A . hmm . mcm nak nges sjaa . ema harappkan ENGLISH saja nak bg A pown . but satu A pown tade . mom ema advance sruh msok f6 before dpt tawaran U mna mnaa , if tak dpt U mna mna , ema kena still form6 , KATANYAA . ema tak bole amik form6 la mama . susaahh . hadddoooiii . ema risau sgt sgt sgt taw . ema nak sgt ke U mna mna but jgn ke PRA U . ema yakin tahap dri ema tak bole amik FORM6 . ema tak rajin mcm pmpuan laen . ema kena ada hburan jgak even belajar di mna mnaa . hmmm . ha okay . if ema masok form6 . subjek ape ema nak amik ? just ada EKO@SSTERA and GEO@BM . if ema , ema akan amik EKO AND GEO . why ema tak amik sstera ? sbb ema bkn BUDAK CLASS SSTERA mcm mmbe ema yg laen . and why ema amik GEO ? padahal sblom niey ema tak penah amik GEO . ema terpaksa amik GEO sbb ema tamaw amik BM . ema taw BM ema akan terok nnti . sbb dlu , time ema form4 & 5 , ema nak lulus BM pown payahh . but tataw , SPM ema dpt B+ . mcm tak sgkaa . dlu time pmr pown ema kantoi GEO , dpt C . terok kan ? that y ema tak dok class GEO skali dgn mmbe mmbe ema yg laen . and SSTERA . ema bkn suka nak karang karang sgt . ema malas . yess , ema malass . so what ? ema tak ggngu sape pown . ema rsa now ema kena tentukan arah tuju ema . ema dah besar . msok 18 tahun dah . takan nak mengharapkan mak pak ema lagii . but dear , ema yakin ema akan dpt UNIVERSITI . INSYALLAH , doakan ema okay ? AMIN ~

Tuesday, March 29, 2011

netball in raining :)

 EMA , TYQA , SHEERA .

yess babe . start kemarin langkawi di basahi oleh hujan . oh menn . but dlm pkul 4 lbeh td , hujan da stopp . ema dgn senang aty ke SMK MAHSURI untuk brmaen netball dgn bdak bdak skolah . tgah lari nak warming up , hujan turunn . OMG ! ema lari pegi bawah dewann . ema kata kat TYQA ' alaaa , tak bole maen lagi hari niey ' dea gelak sahaja . hohooo . ema tgk SHEERA , muka mcm nak bebai pown ada . haha . msti ampa heran , why ema maen netball dgn depa , sedangkan ema dah abes skolahh ? haha . ema nak BERIADAH laa . haha . why not kan , ema dah stop job , bosan d rumah , tht y petang petang ema pegi maen NETBALL dgn bdak bdak skolah . lagipown ema kan EX PLAYER NETBALL SMK MAHSURI . cieta pasal netball , dulu ema tak minat pown netball . ntahh , mcm sengal ja ema tgk . ema lagi minat men bola baling . bole sentai org kuat kuatt . haha . KEJAMM ! . wktu drjah 6 , SKSN memerlukan player netball . ntah mcm mna , ada sorg ckgu to tarik ema maen netball and sejak dri to , ema bole timbul minat nak maen . mna tak nye , ema pegi skolah dlu maen bola baling ja , after tht , maen netball . penat ohh . kali petama maen time ema drjah 4 , time to ema skolah SKL . posisi WD . wing defent . haha . lawakk . pndah mai SKSN , ema kna maen GA . GOL ATTACK . haha . ntah betol ke tak EJAAN to . hohoo . bermula dr saat to , ema bole minat maen NETBALL . mgkin trun bakat dr MAMA ema . dlu dea maen netball wkil KEDAH . but ema tak terrer mcm dea . now pown dea maen jgak . hehee . stiap kali KEJOHANAN BOLA JARING , mom ema akn jd pengadil . but bila team MAHSURI nak lawan , mom ema tak penah jd pengadil , sbb takot kna complen , anak maen mak jd pengadil plak ? tak plik ka ? haha . takot tak ADIL katanyaa . every year ema maen tukar tukar posisi . FORM1 ema maen WD , FORM2 ema maen GA , FORM3 ema maen GS , FORM4 ema maen WD balek and last year , FORM5 ema maen GS . hohooo . dalam LIMA TAHUN ema wkil skolah , tahun pling best skali time ema FORM4 , SMK MAHSURI U18 JOHAN BABE . haha . but ema tak bole maen FINAL dgn TGKU PUTRA , sbb tangan ema injured . SEDEHH ohh ! tahun tahun laen SMK MAHSURI hanyalah menjadi NAIB JOHANN :( but still menang okay ? hohoo . ema rinduu nak berada dalam suasana sukan mcm dluu . hayooo :(

p/s to TYQA AND SHEERA ; ema nak SMK MAHSURI JOHAN tahun niey ? okay sayang sayangkuu ? ema sayang lah kat hampaa :) dah bertahun kta dlm satu team , ryte ? ema taw u all can do it ! CHAYOOKK CHAAYYOOOKKK !!

Monday, March 28, 2011

NIKON D300s

    use nikon d300s
hey babe . time niey akief yg tolong snap kan pict niey mggunakan NIKON D300 . ohh men . ema suka pict niey . behind me to hayyatul ashraf . budak BOWLING LANGKAWI .dea cute kan ? haha . time niey kat KULIM . ema follow mama dtg KULIM sbb nak tgk adek adek ema lawan BOWLING . HAHA . rinduu aa . mcm nak pegi ja sana balekk . but you know what guys ? ema jeles tgk depa lawan BOWLING kowt . sbb dlu ema maen BOWLING jgakk . JELESSSSS ! atclly byk lagi pict , but ema tak upload lagii . pict niey pown ema curik kat FB akief . takpa kan adek ? hahaa . jangan marahh nahh ? hohoo .


Sunday, March 27, 2011

miss them :(

TIME EMA WEAR BJ KEJA :)


masa niey before ema kna taklimat KHIDMAT PELANGGAN kat jetty point , langkawi . atas tempat ema keja jaa . bestt oo . mula mula egt bosan , but okay lha kann . hehee . ema kena dgn DR.GROUP HOLDINGS , sbg sales girl di CHOC STOP , JETTY POINT . syarikat tempat ema keja byk cawangan , kat LANGKAWI saja cawangan dah mlebihi 3 tempatt . kat luar ade lah dlm 5 tempat or lebeh dr to . ema pown dah lupa . tmpat ema keja wajib MAKE UP . so how ? ema lgsg tataw MAKE UP . p keja just tempek BEDAK ja . haha . kekdg muke tak pakai BEDAK pown . hohoo . msti heran kan foto ema kt ats nmpk mcm ema pakai CELAK ? yes , ema pakai , bkn ema yg pakaikan , KAK MAS yg pakaikan . PELIK tak ? haha . yela , ema takot kena sound nnti dgn org atasan sbb tak MAKE UP . so , hari kna tklimat KHIDMAT PELANGGAN to ja ema wear CELAK . HAHA . dua hari sbelom ema stop keja , KAK CINDY MAKE UP kan ema oh ! hohoo . kak kak kedai kata muke ema laen sgt sgt . haha . ema tgk kat cermin , sumpah mcm nak jerit . laen kowt muke ema . haddoiii . mcm ape lagii . but not bad laa . org yg MAKE UP kan ema to da PRO . kan KAK CINDY ? haha . ema keja department laen dgn KAK CINDY , dea keja department COLOUR and ema department CHOCOLATE . HEHEE . department COLOUR mmg wajib sgt sgt pakai MAKE UP . kalo tak pakai , kna sonud . department ema RELEX jaa . hohoo . but kekdg org atsn trun , mmg kna MAKE UP pown . haddoooi .  ema rinduu la semuaaa too wehh ? rinduuuu :( now ema dh berenti keja , tht y ema rinduu . mom ema sruh ema berenti sbb nnti bole tgk tgkkan adek ema .

p/s ; EMA RINDU KAKAK KAKAK KAT TEMPAT KEJA SGT SGTT :)

Saturday, March 26, 2011

23032011 - 26032011 wednesday - saturday :)

                                                    NIKON D5000 :)


                                                      BOWLING :)


                                      ORG LAEN PNYA , OKAY ? :)

mom . dad . sorry for my fault , yes . kakak taw result yg kakak dpt tak sbrapa wlaupown mama dgn abah tak marah , but kakak rasa mcm , ntahh . terokk la kakak niey . kann ? huhhh . kakak dah bt yg terbaek , but result dea mmg kakak tak puas aty . why mama dgn abah bole kata result kakak okay ? atclly terok kowt . haddoii . SUDAH EMA . STOP FKIRKAN PASAL RESULT . dah terjadi pown . hee :) lame kan ema tak tulis blog ? dh brp hari ntah . let's me story . after ema got result , ema siap siap pegi KULIM dgn mama , tgk adek adek ema lawan bowling MSSK 2011 kat sane . SUPPORT katanyaa . haha . btw , ema best stay kat sane dgn kawan kawan ema yg agak merenx , TYQAH with SHEERA . haha . tak sia sia ema follow mama ema pegi KULIM . ALHAMDULILLAH , TYQAH dpt jgak wkil KEDAH . dri form2 kan TYQAH dpt wkil KEDAH ? cayalahh babe ! sayang YOU :) SHEERA , 4 hari dgn hiang mmg best . terbaekk . walaupown ampa bedua muda SETAHUN dr ema , but ema suke kawan dgn ampa . ampa best . banyak kan foto ampa bedua yg ema tgkap ? haha . kelakar . ampa bedua makan malam to smpai lupa byar duet air , haha , tak senonoh korang ! :) but ema akan egt smpai bile bile ah . bestt sgt sgt taw tak . nnti ema upload foto ampa dlm FB nah ? ema tak pndai nak uploadkan . NIKON D5000 katakan , mna taw nak upload , bru belajar nak gune . haha . tp bile tgk blek foto sheera pgang TUUUUTTTTT , mmg lawakk . haha . nnti ema akan rinduukan ampa beduaaa . ampa mmg THE BEST lah .

P/S ; ALANGKAH BANGGA KALO DPT RESULT MCM PICTURE TO KAN ? :)

Tuesday, March 22, 2011

tomorrow will kill me if my result not good like what i want :(

                          my lovely dad and mom :) love them so much !


ohh GOD . ema minta sgt esok akan dpt result yg memuaskan . mgkin kredit semua pown ema akn bersyukur . ema takot nak tgk result ADD MATH and AKAUN . oh menn ! ema tatuuiiittt . HELP ME . hohooo . ema nak sgt tgk mama and abh ema senyum . but dlu ema byk maen oh . cume hard working time nak spm jaa . mcm nak mnyesal ja but tade guna , RYTE ?? ema dah buat pown SPM . if tak buat lagi , bru lah bole study dri awal . haddoii mama , kakak takot gile . mcm mna nak buat ? kakak minta maaf kalo nnti kakak tak dpt nak tunaikan prmintaan mama . mama nak kan kakak jd CIKGU mcm abh sebelom niy ? cume beza , abah dah jd pensyarah la skunk . hadddoiii hadddoooiii . mamamamamamamamama ! kakak tataw nak bgtaw mcm mnaa . mcm tamaw p amik ja esokk . ishh . kakak takot . u know what guys ? ema sayang sgt sgt kat mama and abah ema but ema niey anak yg agak NAKAL cket . apa yg dlarang org mreka , lagi lah ema buat . ema takott laa nnti mama ema kcewa dgn ema . but ema harap mama ema akn trma dgn tenang sama ada baek or tak baek . BUT BUT BUT ! ema hope ema akan dpt kptusan yg mbnggakan ema . guys , wish me LUCK tomorrow . pray for me .

p/s ; babe , ema takot sgt sgt lahh :( mood pown dah tak baek . ema ketar gila .

Monday, March 21, 2011

can i be like them ??

                                           player bowling MALAYSIA :)


angan angan nak pemaen bowling MALAYSIA to mmg dah ade , cume .... hahaaa . ntahhh . but teringin kowt nak jd mcm depa beduaa . bole teqa to ? haha . btw , paling tinggi ema penah men bowling time form 2 kowt , maen untuk kedah . lawan kat perak time too . haddoooi . kenangann . now dah 18 tahunn , jarang maen bowling lagii . tapi ema dah niat taw takan tinggal bowling sbb ema minat walaupown tak terrer mcm yg laen . hohooo . ema rinduuu nak msok trnment mcm dlu dluu . last trmnent time form 4 , kat sg petani . hee . tahun lepas tak maen , knon nya nak fcos SPM KATANYAA . hahaa . btw , ema minat gile kat zendraa . cara dea maen , muke deaa , smuaa yg ade kat dea ema minat aah :) pemaen bowling yg laen ema minat lha jgakk , but paling paling paling minat ada lahh zendra . can i be like she ? :)

p/s ; ema minat someone yg maen bowling untuk KEDAH . tiap tiap tahun ema pegi MSSK , ema akan usha dea . chomey deaa . hahaa . but minat sbb dea terrer maenn , kan kan ? HAHA . yang taw to taw lhaa :)

Sunday, March 20, 2011

i want to be student of SMK MAHSURI like before :(

                                               DATE ; 20 DEC 201O
                   LOCATION ; DEWAN PANDAK MAYAH , SMK MAHSURI .
                                              SPM CANDIDATE 2010 .


sumpah ema rinduu gila time mcm dlu dluu . jd pelajar . hohoo . dlu time tgh jd student , tamaw jd student but now , teringin nak pegi skolah lagii . ahakss :) ngengadaa la ema kan ?? pict niey time last paper , ekonomi asas . i hope will get success result for spm . INSYALLAH . time dolo dolo , haha , ema exam satu line dgn awak kan ? kan kan ? awak depan ema 4 meja ja . hahaa . rinduu . awak egt , time tgh jawab spm paper add math , awak bru lepas pegi toilet , punya la kalot nak jwb lagi , awak bole salah tempat duduk , awak pegi duduk tempat CHE MUHAMMAD IRFAN . haha . ema heran knp semua pakat tgk ema , when ema see awak , ema rse mcm awak dekat sgt dgn ema , rupa rupanyaa awak salah tempat dudukk . haha . lucu gile . elok 5 minit lepas to , awak bru sedar , then gelabah , haha , terus bgn buat muke poyo awak to , padahal awak mmg dah poyo . dalam haty awak dah gelak besar kan ? yesss , awak maluuu . mbe mbe ema pnye lah ketawa , but thiss one moment awak jgak kan kat SMK MAHSURI . time to ema nak ketawa kuat kuat kat awak , tp ema control sbb tgh exam kan ? takan nak ketawa kuat kuat kowt . haha . btw , awak chomey time gelabah . HAHA . miss awak . now kta tak mcm dluu lagi . ema rse mcm awak dah pegi jauhh . sorry awak , ema tak dpt buat ape ape lagii . hopefully , everything will be fine like before .

Saturday, March 19, 2011

i miss him so much :(

                                                     RINDUUUUU :(


ema tataw nak ckp ape , but ema rindu BUDAK niey . tataw knapa tetba tringatkan awak WADY . haddooi . ema taw sejak akhir akhir niey kta tak mcm dlu dlu lagi . RYTE ?? ema miss moment dgn wadyy . miss gilaa . bila lah nak bole together lagi ? last date kta together time pegi tgk olahrga MSSD kan ?? but now ? ema rsa smthg yg pelik psal kta . tataw knpaa . mgkin sbb ema niey fkir yg bkn bkn kowt ? ema taw ema bt byk sgt salah kan awk kan ? smjak kta kawan dr skolah rendah lagi , ema selalu bt awak fkirkan psal msalah sbb ema selalu bt msalah kat awakk . moment kta byk sgt sgt kan ? bile kenangkan bole mnitis air mate ema oohh ! hohoo . ema rinduuu . rinduuu . ema rinduu nak tgk awk senyumm . nak tgk awk kna buli mcm dluu . nak tgk mke awk marah ema , nak tgk mke awk malu ble kna usik dgn mbe mbe kta . ema nak kta mcm dlu untuk selamanyaa , tp ema taw ema cpt sgt bt awk sdeh . haddoii . jahat kan ema ? tp awk tetap nak kawan dgn ema , mcm dlu dluu . awk nak ema bejaya kan ? INSYALLAH , smue to akn trmkbul kalo awk doakan untuk ema . ema nak kta bedua bejaya . OKAY DEAR ?

p/s ; ema akan cuba petahankan hubungan kta , okay ? please , jgn melakukan kesalahan yg sma .